trešdiena, 2012. gada 19. decembris

Kā pagatavot vannas bumbas pašam....

Tuvojas ziemassvētki , un lūk ideja dāvanai, kuru var uztaisīt katrs pats, neiztērējot kaudzi naudas.

Sastāvdaļas:


- Soda (50ml)

- kartupeļu ciete (25ml)

- citronskābe(25ml)

- kosmētikas bāzes eļļa ( 2,5 ēdamkarotes) (es izmantoju bērnu eļļu)

- ēteriskā eļļa pāris pilieni( neizmantoju, jo mājās nebija)

- sausās piedevas krāsai un izskatam ( var izmantot kaltētas rožu ziedlapiņas, kafiju, magoņu sēklas uc. kas vien ienāk prātā)

- spirta šķidrums (šņabis. smaržas uc.)



Darba gaita:


1. Jāatrod 2 bļodas. vienā bļodā sajauc soda + ciete, otrā traukā citronskābe + eļļas. Katra traukā esošās sastāvdaļas kārtīgi samaisa un tad jauc bļodas kopā.


2. Pievieno sausās sastāvdaļas (es pievienoju kaltētas ziedlapiņas un kafiju).

3. Ja masa ir par sausu, lai izveidotu bumbu, pūtiet klāt smaržas vai kaut ko citu spirtotu (man sanāca diezgan daudz smaržas izpūst).


4. Izveido bumbu un liek ieeļļotā traukā, lai nostājas kādu laiku, tad ņem ārā uzliek uz avīzes un atstāj, lai žūst. Un BURBUĻBUMBA gatava.


Svarīgi norādījumi:

*Nelietot neko, kur ir ūdens. Ne piliena ūdens, jo tad notiks sodas un citronskābes reakcija un bumba izbojāta un vannā nebūs Pšššššš (bumbas kušana ūdenī) Viss pārvērtīsies par pļecku.

*Bumba ir daudz trauslāka nekā veikalā nopērkamās, tāpēc rīkojies ļoti uzmanīgi. Jo vairāk spirta jo tā būs cietāka. (bet pārspīlēt arī nevajag)

* Ja tomēr kaut kas nesanāk, neķeriet kreņķi, jo visu šo masu var izmantot kā superlabu ķermeņa skrubi.

* Ja jāiet ciemos, bet nav naudas dāvanai, dienu iepriekš pagatavojiet burbuļbumbas un dodaties uz ballīti!


P.S. Bildes un apraksts, ņemts no manis pašas senāk rakstīta bloga, sieviesuklubs.lv

3 komentāri:

  1. baigi forši, bet man interesē gala aromāts... ja likšu smaržas, tad man būs izteikts smaržu aroms? man ir tādas, ko pūst sev lāga negribas, bet vnk izmest ar žēl, domāju šādi varētu izlietot... eļļa vai ēteriskā eļļa jau nenomāks,vai ne?!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, bumba smaržos pēc smaržām, taču ja to neievietos slēgtā iepakojumā, smarža ar laiku izgaro un nav vairs tik intensīva kā sākumā. Arī es izmantoju smaržas, kuras īsti nepatīk, bet ārā mest bija žēl. Kad bumba jau vannā izšķīdusi šķiet smarža vairs īpaši jūtama nebija ( vai deguns bija jau pieradis). Manā gadījumā gan bērnu eļļa, gan smaržas bija saldas, tāpēc labi saderēja kopā. Iesaku izvēlēties vai nu eļļu kura sader kopā ar smaržām vai, ja eļļai ir spēcīga smarža, tad iespējams labāk smaržu vietā izmantot spirtu, kura smaka izgaros un paliks tikai eļļas aromāts.

      Veiksmi eksperimentos :)

      Dzēst